© copyright s.v.Tivoli

Verslag wedstrijd - 10 (08 november)

Tivoli VE1 - Wilhelmina Boys VE1 5-3

Na de klinkende overwinning van vorige week moesten de veteranen vandaag voor het eerst sinds de wederoprichting aantreden tegen Wilhelmina Boys. Een team dat op het oog qua leeftijd in ieder geval gelijkwaardig is, dus er lagen vandaag kansen. Zoals bij nieuwe tegenstanders meestal het geval is, kenmerkte de beginfase zich nu ook vooral door het aftasten van beide elftallen. Ondanks dat er niet veel hoogtepunten te noteren waren in het eerste kwartier, werd al wel duidelijk dat de Tivolianen over meer voetbalkwaliteiten beschikten. Dit werd na achttien minuten voor het eerst duidelijk op het scorebord. Arno zette Hakan met een steekpass vrij voor de keeper. Deze ging dankzij een mooie schijnbeweging al snel naar de grond en dus was het voor Hakan een koud kunstje: 1-0. Nauwelijks vier minuten later stond ook het volgende doelpunt genoteerd. Frank G. ontving de bal van Hakan en liet met een bekeken schot van twintig meter de doelman kansloos: 2-0. De Boys uit Best werden in die fase overlopen en schoten eigenlijk op alle fronten te kort. Mede hierdoor kon de SV haar voorsprong na precies een half uur verder uitbreiden. Een counter werd opgezet en Hakan was niet zelfzuchtig. Hij gunde de bal aan Ferry, die via keeper raakt wist te schieten: 3-0. Zo hadden de Tivolianen voor de rust wederom de spreekwoordelijke schapen al op het droge. De tweede helft zakte de amusementswaarde. De Boys konden niet beter en de Tivolianen hoefden niet per se meer. Een moment van onoplettendheid zorgde er na een kwartier wel voor dat de Bestse ploeg voor even terug in de wedstrijd kwam. De spits draaide op de rand van het strafschopgebied weg en plaatste de bal mooi in de hoek: 3-1. Al snel werd er door de Tivolianen orde op zaken gesteld, want een minuut later was de marge gewoon weer drie. De doelman wist met de nodige moeite een voorzet van Henk tegen de lat te werken, waarna Mike de bal voor het intikken had: 4-1. Dan was er nog Frank V., die dit seizoen nog niet gescoord had. Maar dat liet niet lang op zich wachten. Dik vijf minuten voor tijd wist hij een voorzet binnen te tikken, maar helaas was dit aan de verkeerde kant waardoor zijn totaal nog steeds op nul treffers staat: 4-2. Net als bij het vorige tegendoelpunt antwoordde Het andere Oranje weer binnen een minuut. Een subtiele pass van Mike werd binnengekopt door Hakan: 5-2. Hierdoor was van een spannende slotfase geen sprake meer. Wat echter wel spannend werd, was de strijd om de eretitel van clubtopscorer. Want dankzij deze treffer (Hakan’s vijfde in de laatste twee wedstrijden) staan Hakan en Mike nu allebei op zes doelpunten. Twee minuten voor tijd scoorden de Boys wederom tegen, na een lange bal achter de verdediging. Maar deze goal was slechts voor de statistieken: 5-3. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was het krachtsverschil vandaag weer enorm. Een uitslag als de 9-0 van vorige week behoorde ook vandaag tot de mogelijkheden, maar met deze twee overwinningen op een rij lijkt het lek boven. Volgende week wacht het A-team Braakhuizen. Een mooi affiche om deze reeks een passend vervolg te geven. De webryder, Marc van Hout